Om os

Fakta om uddannelsesvejen til vækst

Målgruppe

Målgruppen er ufaglærte i beskæftigelse (beskæftigede).

Formål

Formålet er at opkvalificere beskæftigede og ufaglærte borgere til faglært status. Flere faglærte skal understøtte den regionale målsætning om at fastholde den vækst, der forventes at ske, herunder vækst i forhold til de kommende års store anlægsopgaver. Der satses branchemæssigt bredt – dog med et stort fokus på bygge- og anlægssektoren.

Mål

Målet er at de ufaglærte borgere opnår kendskab til de muligheder, der er, ved at tage en ordinær erhvervsuddannelse og gå fra ufaglært til faglært status. Borgeren kan også gå mod en faglært status gennem et AMU-forløb, hvilket kan være som certificering eller lign., hvis det indgår i borgerens uddannelsesplan. På sigt skal der flere voksne over 25 år ind på erhvervsuddannelserne.

Vejen til erhvervsfaglig uddannelse og vækst

Det 3-årige projekt “Uddannelsesvejen til Vækst” er afsluttet og videreført i et mindre projekt “Vejen til erhvervsfaglig uddannelse og vækst, som udelukkende har fokus på de beskæftigede, ufaglærte i Region Sjælland. Projektet ledes af ZBC og er finansieret af EU Socialfonden.

Projektet ønsker at øge andelen af ufaglærte, som løftes til et faglært niveau og tager udgangspunkt i en opsøgende indsats blandt små og mellemstore virksomheder. Det viderefører dermed de gode erfaringer, viden og læring fra UTV Onsite. 

Afklaring

Vejen til erhvervsfaglig uddannelse og vækst giver borgeren mulighed for at blive afklaret gennem afklaringsforløb, som er tilrettelagt særligt for beskæftigede eller gennem et generelt tilbud om afklaring i den enkelte kommune. 

Ved alle afklaringsforløb dokumenterer borgeren sin kunnen med det formål, at det fører til en RealKompetenceVurdering (RKV), hvor borgerens forskellige kompetencer og erfaring vurderes.

Det tilstræbes at følgende materiale samles ved brug af et værktøj, fx ”Min kompetencemappe”, som bruges på mange forløb. Eksempler på dokumenter i mappen er: 

  • Afgangsbevis fra grundskolen (Folkeskolens 9. og/eller 10. klasse)
  • Eksamensbeviser fra uddannelser
  • Andre former for uddannelsesbeviser
  • Jobbeskrivelser
  • Referencer fra arbejdsgiver/tidligere arbejdsgiver for ansættelse, herunder dokumentation for perioden for ansættelse.
  • Øvrige beviser

Efter endt afklaringsforløb har deltageren kendskab til ovenstående og et bedre overblik over, hvad han/hun kan uddanne sig videre som.

Hvis vedkommende ønsker det, har ”Vejen til erhvervsfaglig uddannelse og vækst” mulighed for at finansiere en RKV.

Arbejdskraft nu

Kontakt

Adresse:
Vejen til EUD og vækst
Bredahlsgade 1B
4200 Slagelse

Telefon:
+45 25 19 28 29

E-mail:
lhje@zbc.dk

Numre

CVR:
10 52 18 15

EAN:
5798000553682

Følg os

Copyright © 2018 - Uddannelsesvejen til Vækst - Alle rettigheder forbeholdes - Privatlivspolitik