Mere attraktiv branche med chauffør-uddannelse

Transportbranchen har svært ved at rekruttere dygtige chauffører. Det betyder noget for vognmændenes økonomi og konkurrenceevne. Sjællandsk vognmand peger på, at tilbud om uddannelse og opkvalificering kan løfte branchen og gøre den mere attraktiv på arbejdsmarkedet.

Mogens Jensen A/S er en 50 år gammel vognmandsforretning inden for entreprenørkørsel med tipbiler, maskiner og mindre kraner. Virksomheden holder til i Tølløse og har uddannet faglærte godschauffører de sidste 24 år. DSV Transport er den største kunde.

Virksomheden har gode erfaringer med uddannelse af chauffører. Det er overkommeligt at administrere og nye chauffører får nogle nye grundlæggende kompetencer på skolebænken.

Brancheløft for flere og bedre ansøgninger

Hos Mogens Jensen A/S oplever man, at man oftest ikke modtager tilstrækkeligt med kvalificerede ansøgninger til ledige chauffør-stillinger. Og det betyder meget for konkurrenceevnen, at kunne bemande vognparken i forhold til kundernes efterspørgsel:

Martin Vesterlyng, Mogens Jensen A/S

”Det er dyrt for os, når en bil til 1,5 mio. kr. står stille fordi der ikke er chauffører til at køre den”, kommenterer Martin VesterLyng, der ejer Mogens Jensen A/S.

I den forbindelse er brancheløft det vigtigste argument for at uddanne faglærte chauffører.

Det fortæller Martin Vesterlyng: ”Det skal være mere populært for arbejdskraften at vælge job som chauffør. Her gør tilbud om et fagligt uddannelsesbevis det mere attraktivt, så branchen undgår at blive holdeplads for de mindst motiverede ansøgere, der tror det ”bare lige” handler om at køre noget fra A til B.”

Voksenlærlinge gør mindre ondt på uddannelsesomkostningen.

Mange mindre vognmandsforretninger tager ikke unge lærlinge ind: ”Problemet er, at de første 1½ år i uddannelsesforløbet er en ren omkostning, fordi de endnu ikke er berettiget til kørekort”, fortæller Martin Vesterlyng.

Derfor kan faglig omskoling eller opkvalificering af voksne over 25 år være en bedre økonomisk mulighed for mindre transportvirksomheder uden eget værksted eller lignende.

Få plan for faglig opkvalificering – nemt og hurtigt

Jim Nielsen, Mogens Jensen A/S

Eksempelvis er Jim Nielsen oprindeligt uddannet som blikkenslager. I dag er han voksenudlært chauffør og er glad for sin arbejdsplads, hvor han også er med til at uddanne andre nye lærlinge.

Han fortæller: ”Jeg havde brug for et krancertifikat, men følte jeg ligeså godt kunne tage hele merituddannelsen og få bevis på min faglighed som godschauffør”.

Arbejdskraft nu

Kontakt

Adresse:
Vejen til EUD og vækst
Bredahlsgade 1B
4200 Slagelse

Telefon:
+45 25 19 28 29

E-mail:
lhje@zbc.dk

Numre

CVR:
10 52 18 15

EAN:
5798000553682

Følg os

Copyright © 2018 - Uddannelsesvejen til Vækst - Alle rettigheder forbeholdes - Privatlivspolitik